Canvis en la nòmina PAS Laboral (de 15 a 14 pagues)

Companyes i companys,

A la nòmina de gener (o a la de febrer amb regularització des de l’01/01/2014), les universitats hauran de canviar el sistema retributiu del PAS-L en aplicació de l’article 41 del VI Conveni Col·lectiu. Com us vam explicar, es mantenen les retribucions anuals, encara que hi ha un augment de la nòmina mensual perquè passem de 15 a 14 pagues.

Com sabeu, la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2014, aprovada recentment amb els vots de CiU i ERC, preveu que aquest any ens tornin a robar una paga extra als treballadors públics catalans. Degut al canvi d’estructura retributiva que CCOO i UGT vam negociar en el VI Conveni, la quantitat total que ens trauran per la retallada de la paga extra 2014 serà menor que la de 2013 (entre un 1,5% i 6% menys). Tal com hem fet els anys anteriors, CCOO seguirem lluitant per evitar aquest robatori, amb totes les eines al nostre abast, i tornarem a portar als tribunals aquesta mesura injusta, inútil i il·legal.

D’altra banda, a partir d’aquest canvi, els sindicats signants del Conveni (CCOO i UGT) hem negociat amb les gerències que es reconeguin els drets meritats de les pagues 2013. En l’acord, que es signarà properament, hem aconseguit que es reconeguin aquestes quantitats com a dret personal i no absorbible per a tots els PAS-L que hem treballat durant 2013 i que el pagament, que s’ha de fer en el moment de la liquidació, es faci amb un índex proporcional (dies/salari) que evitarà la pèrdua econòmica per efecte dels increments de l’IPC. Quan es signi l’acord, us el farem arribar puntualment.

Salut i lluita,

CCOO Universitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *