Recuperem drets, millorem condicions: s’amplia el permís de paternitat a 5 setmanes!

L’endemà de la publicació al BOE de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2018 el passat 4 de juliol, va entrar en vigor l’ampliació del permís de paternitat fins a la 5a setmana ja que aquesta ampliació, que ha estat una reivindicació sindical, està continguda en aquesta Llei.

D’aquesta manera el treballador tindrà dret a la suspensió del contracte per paternitat durant cinc setmanes, ampliables en els supòsits de part, adopció, guarda amb fins d’adopció o acolliment múltiples en dos dies més per cada fill a partir del segon.

Com passava fins ara, el treballador que exerceixi aquest dret podrà iniciar el permís durant el període comprès des de la finalització del permís per naixement de fill, previst legalment o convencionalment, o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l’adopció o a partir de la decisió administrativa de guarda amb fins d’adopció o d’acolliment.

El gaudi del permís durant les primeres 4 setmanes serà obligatòriament ininterromput, des del moment que assenyala el paràgraf anterior, mentre que la 5a setmana de permís tindrà caràcter “volant”, és a dir, que podrà gaudir-se, alternativament, bé de forma successiva a les 4 primeres setmanes o bé en un nou període independent dins dels nou mesos següents a la data de naixement del fill, la resolució judicial o la decisió administrativa corresponent.

En els casos en què es vulgui gaudir de la 5ª setmana de permís de manera “volant”, en un nou període independent de les 4 primeres setmanes, s’haurà de comptar amb l’acord previ entre l’empresari i el treballador. En aquest sentit, demanem a la UdL obrir els àmbits de negociació corresponents per poder adequar les nostres normatives internes als canvis legals d’àmbit general.

Des de CCOO UdL volem insistir en el fet que la perserverància de la pressió sindical i la força que hem tingut amb la mobilització dels treballadors i treballadores públics comencen a donar els seus fruits, de manera que les lleis canvien perquè #RecuperemDrets i #MilloremCondicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *